Steak med marinerede kartofler og krydret kål
Ingredienser
800 g små nye kartofler
1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
frisk dild og persille.
600 g flankesteak eller minutsteak.
600 g snittet spidskål
1 tsk spidskommen
1/2 spsk olivenolie.
salt, groftkværnet peber.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:431 Kcal
-
Fedt:21 %
-
Protein:38 %
-
Kulhydrat:41 %
Sådan gør du
Kog kartoflerne 15 min. i letsaltet vand og sæt dem til afkøling.
Pisk olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep og salt og peber sammen og vend kartoflerne i marinaden. Drys godt med hakket dild og persille.
Krydr kødet med salt og peber og steg det 3-5 min. på hver side afhængig af tykkelse.
Lynsteg spidskålen i olie sammen med spidskommen 2-3 min., så det stadig har bid og krydr med salt og peber og pynt evt. med lidt dild.
Servér kålen til kødet sammen med kartofler.
Tip
Kødet kan med fordel steges på grillen, hvis vejret tillader det.