SPONSORERET indhold
Stegt flæsk med persille/purløgssovs
Stegt flæsk er typisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer. Lær f.eks. børnene de danske madtraditioner at kende ved at fortælle dem om, hvordan man spiste, da man selv var barn.
2 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid:
ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
400-500 g svinebryst (ca. 1/2 cm tykke skiver)
fint salt og friskkværnet peber
Persille/purløgsovs:
1 spsk smør
1 1/2 spsk hvedemel
3 dl sød- eller letmælk
2 spsk bredbladet persille(hakket)
1 spsk purløg (fint klippet)
1-2 tsk citronsaft
evt. lidt muskatnød (fintrevet)
Tilbehør:
Nykogte kartofler
- Dup kødskiverne med køkkenrulle.
- Varm en pande op og brun kødet
- 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt. Drys med salt og peber.
- Sovs: Smelt smør i en gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret.
- Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min.
- Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. muskatnød.
- Servér stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sovs.