Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Stegt flæsk med persille/purløgssovs
Foto: Thomas Hergaard

Stegt flæsk med persille/purløgssovs - opskrift fra Hjemmet

Stegt flæsk med persille/purløgssovs

Stegt flæsk er typisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer. Lær f.eks. børnene de danske madtraditioner at kende ved at fortælle dem om, hvordan man spiste, da man selv var barn.

plate 2 personer
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid:
ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
400-500 g svinebryst (ca. 1/2 cm tykke skiver)
fint salt og friskkværnet peber
Persille/purløgsovs:
1 spsk smør
1 1/2 spsk hvedemel
3 dl sød- eller letmælk
2 spsk bredbladet persille(hakket)
1 spsk purløg (fint klippet)
1-2 tsk citronsaft
evt. lidt muskatnød (fintrevet)
Tilbehør:
Nykogte kartofler

  1. Dup kødskiverne med køkkenrulle.
  2. Varm en pande op og brun kødet
  3. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt. Drys med salt og peber.
  4. Sovs: Smelt smør i en gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret.
  5. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min.
  6. Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. muskatnød.
  7. Servér stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sovs.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Dansk mad, Svinebryst, Stegt flæsk og Hovedret