Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Stegt flæsk med persillesovs
Foto: Thomas Hergaard

Stegt flæsk med persillesovs - opskrift fra Hjemmet

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker. Og så er det både nem og billig mad, som alle kan li'.

4 personer
Print

Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
½ kg letsaltet svinebryst, kogestykke (½ cm tykke skiver)
salt og peber
Persillesovs:
25 g smør
2 spsk mel
4 dl kogende mælk
salt og peber
1 bdt persille (finthakket)

  1. Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider. 
  2. Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
  3. Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.

    PRØV OGSÅ: Krebinetter med porrer og pasta
  4. Persillesovs:
    Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering.
  5. Løgsovs:
    Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Dansk mad, Stegt flæsk, Svinebryst og Hovedret