Stegt flæsk med persillesovs

Foto: Thomas Hergaard

Stegt flæsk med persillesovs - opskrift fra Hjemmet

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker. Og så er det både nem og billig mad, som alle kan li'.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
½ kg letsaltet svinebryst, kogestykke (½ cm tykke skiver)
salt og peber
Persillesovs:
25 g smør
2 spsk mel
4 dl kogende mælk
salt og peber
1 bdt persille (finthakket)

  1. Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider. 
  2. Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
  3. Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.

    PRØV OGSÅ: Krebinetter med porrer og pasta
  4. Persillesovs:
    Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering.
  5. Løgsovs:
    Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Dansk mad, Stegt flæsk, Svin og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg