SPONSORERET indhold
Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps & radiser
Sprød og frisk salat, der er særlig god i den tidlige sommer, når asparges og sukkerærter er i sæson.
Af: Marie Melchior og Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Betina Hastoft og Tia Borgsmidt
4 personer
Ingredienser
4 kyllingebryster med skind
salt og peber
1 usprøjtet citron
2 spsk olivenolie
2 kviste frisk rosmarin
Salat:
1 bundt grønne asparges
250 g sugarsnaps
1 bundt radiser
Dressing:
1 usprøjtet citron
1 spsk honning
2 spsk hvidvinseddike
6 spsk olivenolie
salt og peber
Pynt:
blandede spirer
Sådan gør du
- Kylling: Tænd ovnen på 200 grader. Kom kyllingebryster i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Pres citronsaft over kødet, og dryp med olivenolie. Hak rosmarin og drys over.
- Steg kyllingebryster i ovnen i 30 minutter, til de er møre, og skindet er sprødt.
- Salat: Bræk enderne af aspargeserne. Damp dem i spilkogende vand i 3 minutter. Læg sugarsnaps i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld asparges og det kogende vand over dem.
- Afkøl under koldt vand. Skær asparges i stykker på tværs og sugarsnaps i stykker på langs. Bland de grønne sager i en skål. Skyl radiser, og skær dem i skiver på langs, og bland sammen i skålen.
- Dressing: Rør citronsaft, honning og eddike sammen. Rør olivenolien i lidt efter lidt til en dressing. Krydr med salt og peber.
- Servering: Hæld dressingen over salaten, og bland godt. Skær kylling i mindre stykker, og bland i salaten. Top med masser af blandende spirer. Server.
Stegt