GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps & radiser
Foto: Betina Hastoft og Tia Borgsmidt

Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps & radiser

Sprød og frisk salat, der er særlig god i den tidlige sommer, når asparges og sukkerærter er i sæson.

printer Print
plate 4 personer

4 kyllingebryster med skind
salt og peber
1 usprøjtet citron
2 spsk olivenolie
2 kviste frisk rosmarin

Salat: 
1 bundt grønne asparges
250 g sugarsnaps
1 bundt radiser

Dressing:
1 usprøjtet citron
1 spsk honning
2 spsk hvidvinseddike
6 spsk olivenolie
salt og peber

Pynt:
blandede spirer

Sådan gør du

  1. Kylling: Tænd ovnen på 200 grader. Kom kyllingebryster i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Pres citronsaft over kødet, og dryp med olivenolie. Hak rosmarin og drys over.
  2. Steg kyllingebryster i ovnen i 30 minutter, til de er møre, og skindet er sprødt.
  3. Salat: Bræk enderne af aspargeserne. Damp dem i spilkogende vand i 3 minutter. Læg sugarsnaps i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld asparges og det kogende vand over dem.
  4. Afkøl under koldt vand. Skær asparges i stykker på tværs og sugarsnaps i stykker på langs. Bland de grønne sager i en skål. Skyl radiser, og skær dem i skiver på langs, og bland sammen i skålen.
  5. Dressing: Rør citronsaft, honning og eddike sammen. Rør olivenolien i lidt efter lidt til en dressing. Krydr med salt og peber.
  6. Servering: Hæld dressingen over salaten, og bland godt. Skær kylling i mindre stykker, og bland i salaten. Top med masser af blandende spirer. Server.
    Stegt
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Sommermad, Nem aftensmad og Hovedret