Stegt ørred med mandler og salat af appelsin
SPONSORERET indhold

Stegt ørred med mandler og salat af appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
20. dec. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(4 pers.)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: mindst 20 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
600 g ørred (eller laks, i filet uden skind og ben – 4 stykker)
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Salat:
2 appelsiner (skiver)
2-3 gulerødder (spåner)
1 lille rødløg (ringe)
Marinade:
2 spsk honning
½ dl appelsinsaft (eller -juice)
et nip salt
stjerneanis
5 peberkorn
Drys:
100 g mandler (smuttede)
Tilbehør:
kogte kartofler eller brød

  1. Begynd med marinaden til salaten. Kog honning med appelsinsaft, salt, anis og peberkorn ca. 5 min. Lad marinaden trække mindst 20 min. Si den. Hæld marinaden over appelsiner, gulerødder og rødløg.
  2. Steg ørred eller laks ved god varme i olie på en pande, ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  3. Rist mandlerne i lidt olie på en pande, til de er gyldne. Hæld dem i en si og lad dem dryppe af.
  4. Servér stegt ørred, salat af appelsin, gulerod og stjerneanis med hakkede mandler og kartofler eller brød.