Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: mindst 20 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
600 g ørred (eller laks, i filet uden skind og ben – 4 stykker)
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Salat:
2 appelsiner (skiver)
2-3 gulerødder (spåner)
1 lille rødløg (ringe)
Marinade:
2 spsk honning
½ dl appelsinsaft (eller -juice)
et nip salt
stjerneanis
5 peberkorn
Drys:
100 g mandler (smuttede)
Tilbehør:
kogte kartofler eller brød
- Begynd med marinaden til salaten. Kog honning med appelsinsaft, salt, anis og peberkorn ca. 5 min. Lad marinaden trække mindst 20 min. Si den. Hæld marinaden over appelsiner, gulerødder og rødløg.
- Steg ørred eller laks ved god varme i olie på en pande, ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
- Rist mandlerne i lidt olie på en pande, til de er gyldne. Hæld dem i en si og lad dem dryppe af.
- Servér stegt ørred, salat af appelsin, gulerod og stjerneanis med hakkede mandler og kartofler eller brød.