Stegt palmekål med kapers og tomater
Foto: Anders Schønnemann Tip: Pecorino er mere salt end parmesan. Det kan jeg godt lide til kålen, men er det parmesan, du har, så fungerer det også virkelig godt.

Stegt palmekål med kapers og tomater

Jeg elsker palmekål. Det er simpelthen så nemt at arbejde med, og så smager det skønt. Her får den selskab af salte kapers og syrlige tomater. Enkel og nem forret.

printer Print
clock 10 minutter
plate 4

200 g palmekål
olivenolie
2 fed hvidløg, i tynde skiver
2 spsk små kapers
100 g semidried tomater
150 g små tomater, i kvarter
salt og peber
pecorino eller parmesan, høvlet

Sådan gør du

  1. Snit den nederste ende af palmekålen.
  2. Steg hele blade af palmekål i olivenolie på en varm pande.
  3. Steg i 4-5 minutter, kom hvidløg ved, og steg i yderligere 3-4 minutter.
  4. Krydr med salt.
  5. Tag kålen af panden.
  6. Steg kapers og semidried tomater kort.
  7. Tilsæt friske tomater, og steg kort.
  8. Krydr med salt og peber efter behov.
  9. Anret kålen toppet med kapers, tomat og høvlet ost.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Vegetarisk og Forret