Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på stegt sild med ingefær og dild
Foto: Line Thit Klein Stegt sild med ingefær og dild

Opskrift på stegt sild med ingefær og dild

Stegt sild med ingefær og dild

5
Print

6-8 sildefileter
salt og peber
1½ spsk dijonsennep
½ dl dild, finthakket
1½-2 dl rugmel
smør til stegning

3 dl æbleeddike
1½ dl rørsukker
5 sorte peberkorn
4 skiver ingefær af ½ cm tykkelse
1 laurbærblad
2 dildstilke eller krondild
1 rødløg i skiver
½ bdt dild
evt. kapers.

Tilbehør: Rugbrød og smør

Sådan gør du

Klip rygfinnen af sildefileterne og læg dem med skindsiden nedad. Krydr dem indvendigt med salt og peber. Smør dem med lidt dijonsennep og drys med hakket dild.
Fold fileterne sammen og giv dem et snit på ydersiden (så de ikke åbner sig under stegningen).
Vend sildefileterne i rugmel og steg dem gyldne på panden med smør. Tag sildene af panden og læg dem i et fad.

Kom æbleeddike, rørsukker, peberkorn, ingefær, laurbærblad og dildstilke i en gryde, og kog det nogle minutter, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over sildene, og lad det trække 6-8 timer og gerne længere.

Servér stegt sild med løg, plukket dild og evt. lidt kapers på smurt rugbrød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sild, Smørrebrød, Fisk, Dansk mad, Ingefær, Hovedret og Frokost