Stegte hyldeblomster

Stegte hyldeblomster - opskrift fra Hjemmet

Stegte hyldeblomster

printer Print
plate 2 personer

Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: ca. 10 min. i alt
Ikke fryse-egnet
100 g hvedemel
1 knsp salt
1 æg
3/4 dl mælk
8-10 små hyldeblomstskærme
olie til stegning
flormelis

  1. Pisk eller blend mel, salt, æg og mælk sammen til en dej. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle.
  2. Dyp blomsterklaserne i dejen og steg dem gyldne i varm olie – et par stykker ad gangen.
  3. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med sigtet flormelis.
  4. Server straks med flormelis til at dyppe i.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomst og Dessert