Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på stegte løgringe med kaffe, rygeostecreme, syltede agurker og chilier
Foto: Line Thit Klein Stegte løgringe med kaffe, rygeostecreme, syltede agurker og chilier

Opskrift på stegte løgringe med kaffe, rygeostecreme, syltede agurker og chilier

Stegte løgringe med kaffe, rygeostecreme, syltede agurker og chilier

plate 4
printer Print

2 salatløg
1 æggehvide
1 dl hirseflager
½ dl kikærtemel
2 spsk. nykværnet kaffe
2 dl raspolie
fint salt

Rygeostcreme:
6 spsk rygeost uden kommen
4 spsk fromage frais
1 bundt purløg, fint skåret
lidt sellerisalt
2 spsk espresso, f.eks. Indriya fra Nespresso
2 spsk teriyaki soja

8 mellemstore, syltede drueagurker
8 syltede, grønne milde chilier.

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne til rygeostcremen. Den smager af mere, når den kommer til at trække.
Pisk lidt salt i æggehviden. Det gør den nemmere at arbejde med.
Skræl løgene, skær dem i ringe og del skriverne.
Bland hirseflager, kikærtemel og kaffe.
Varm olien op i en gryde, vend løgringene i æggehvide og dernæst i mel/kaffeblandingen
Steg løgringene lidt af gangen. Når de er gyldne tages de op med en hulske, afdryppes på et stykke køkkenrulle og drysses med fint salt


Se, hvad vi ellers skriver om: Rygeost, Dansk mad, Vegetarisk og Tilbehør