Stegte nudler med kål og svampe
Kål er ultimativt den billigste råvare om vinteren. Nyd den på et utal af måder. Her i en vegetarisk udgave af stegte nudler med det klassiske smæk af chili og lime.
Ingredienser
150 g risnudler
4-5 æg
2 spsk soja
2 tsk sukker
2 spsk koldt vand
olivenolie
300 g portobello eller champignon
olivenolie
½ spidskål eller ¼ hvidkål
½ dl soja
1-2 tsk sukker
1 bundt forårsløg
75 g peanuts
2 håndfulde bønnespirer
2 håndfulde koriander
1 grøn chili
limebåde
Sådan laver du stegte nudler med kål og svampe:
Læg risnudlerne i blød i koldt vand natten over, eller kom dem i kogende vand, og lad dem trække i 20 minutter.
Pisk æggene med soja, sukker og vand, og steg to tynde æggekager i lidt olie på en varm pande.
Skær svampene i mundrette stykker. Skær den træede bund af, hvis du bruger østershatte. Rist svampene i olivenolie på en stor, varm pande, til de er gyldne. Tag dem af panden.
Snit kålen fint. Steg kålen kort, 1-2 minutter. Kom nudler på, og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt svampe, soja og sukker. Kog op.
Snit forårsløgene i tynde skiver. Vend dem i retten, og tag panden af varmen. Vend peanuts, bønnespirer og koriander i. Top med strimler af æggekage, skiver af rød chili og server straks med limebåde til.
PRØV OGSÅ: Tomat- og muslingesuppe
TIP
Stegte nudler er altid en super dejlig ret og en god måde at rydde ud i køleskabet på. Brug f.eks. også gerne gulerødder, blomkål, en rest kylling eller and, løg, porrer, broccoli eller alt muligt andet skønt.