Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på stegte sild i æbleeddike med rødbedepuré
Foto: Line Thit Klein Stegte sild i æbleeddike med rødbedepuré

Opskrift på stegte sild i æbleeddike med rødbedepuré

Stegte sild i æbleeddike med rødbedepuré

plate 14
printer Print

2 kg udbenede sild i dobbelte fileter
1 bundt hakket dild
8 spsk grov dijonsennep
4 spsk hakkede kapers
5 dl rugmel
3-4 spsk. olie
salt og friskkværnet peber.

Lage:
1,2 l lagereddike
9 dl sukker
6 dl æblemost
3 stænger kanel
2 stjerneanis
3 laurbærblade
2 spsk salt
2 spsk hel sort peber
2 spsk korianderfrø
5 hele nelliker
2 løg i skiver
8 cm peberrod i strimler

Rødbedepuré:
2 skrællede rødbeder
1 løg
100 g gule flækærter
3 spsk koldpresset rapsolie
citronsaft
salt og friskkværnet peber.

Til anretning:
Godt surdejsrugbrød og smør.

Sådan gør du

Kom alle ingredienser til lagen, undtagen løg og peberrod, i en gryde, kog op og kog i 10 minutter. Kog løget med i de sidste 3 minutter. Sluk for varmen og tilsæt peberrod. Afkøl lagen. Bland hakket dild, kapers og grov dijonsennep.

Skær eller klip sildefileternes rygfinne af og læg fileterne på et bræt med kødsiden opad. Pensl med dild-sennep-blandingen og krydr med salt og peber. Fold fileterne sammen, vend dem i rugmel og steg i olien på en hed pande, til de er stegt igennem. Afkøl derefter.

Når de er kølet lidt af, kan du lægge dem i en beholder, gerne af plastik. Hæld nu den afkølede lage over. Læg evt. en lille tallerken oven på sildene for at holde dem under lagen. Opbevares på køl i max. 14 dage.

Rødbedepuré
Skær rødbederne i skiver og kom dem i en kasserolle med løg og gule flækærter. Kom vand på til det dækker, og kog under låg i ca. 30 min, til alt er mørt. Tag låget af og kog, til det meste af væsken er fordampet. Køl lidt af og kom rødbede¬massen i en foodprocessor eller blender. Kom olie i og kør til konsistensen er glat. Smag til med salt, peber og citron.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sild, Smørrebrød, Fisk, Dansk mad, Hovedret, Forret og Frokost