Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2-4 sildefileter
salt og peber
2 tsk dijonsennep
2 spsk rugmel
15 g smør eller 1 spsk olie
2 æbler (i både)
2 spsk æblevineddike
1 dl æblemost
Grønkålssalat:
150 g frisk grønkål
½ tsk salt
1 spsk æblevineddike
1 spsk olie
1-2 spsk rosiner eller hakket tørret frugt
1-2 tsk fint revet peberrod
Tilbehør:
rugbrød
eller kogte kartofler
- Begynd med salaten: Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt og hak dem fint med en kniv. Ælt dem sammen med ½ tsk salt, æblevineddike og olie og tilsæt rosiner og peberrod.
- Krydr sildefileterne indvendigt med salt og peber og smør dem med sennep. Vend dem i rugmel og steg dem gyldne på en varm pande med smør eller olie 4-5 min. på hver side.
- Tag dem af panden og steg æblerne gyldne. Tilsæt æblevineddike og giv det et opkog. Tilsæt most og kog det igennem. Læg sildene tilbage på panden og varm dem igennem i æbleblandingen.
- Servér med grønkålssalat og rugbrød eller kogte kartofler.