Stegte sild med æbler og grønkål
SPONSORERET indhold

Stegte sild med æbler og grønkål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
03. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2-4 sildefileter
salt og peber
2 tsk dijonsennep
2 spsk rugmel
15 g smør eller 1 spsk olie
2 æbler (i både)
2 spsk æblevineddike
1 dl æblemost
Grønkålssalat:
150 g frisk grønkål
½ tsk salt
1 spsk æblevineddike
1 spsk olie
1-2 spsk rosiner eller hakket tørret frugt
1-2 tsk fint revet peberrod
Tilbehør:
rugbrød
eller kogte kartofler

  1. Begynd med salaten: Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt og hak dem fint med en kniv. Ælt dem sammen med ½ tsk salt, æblevineddike og olie og tilsæt rosiner og peberrod.
  2. Krydr sildefileterne indvendigt med salt og peber og smør dem med sennep. Vend dem i rugmel og steg dem gyldne på en varm pande med smør eller olie 4-5 min. på hver side.
  3. Tag dem af panden og steg æblerne gyldne. Tilsæt æblevineddike og giv det et opkog. Tilsæt most og kog det igennem. Læg sildene tilbage på panden og varm dem igennem i æbleblandingen.
  4. Servér med grønkålssalat og rugbrød eller kogte kartofler.