Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sticky rice med kokos, peanuts, sesam, mynte og koriander
Foto: Line Thit Klein Sticky rice med kokos, peanuts, sesam, mynte og koriander

Sticky rice med kokos, peanuts, sesam, mynte og koriander

Sticky rice med kokos, peanuts, sesam, mynte og koriander

Det tager lidt tid at lave denne ret – men det er umagen værd.

2 timer, 30 minutter
Print
4

2 dl ris
3 dl kokosmælk
4 spsk rørsukker
1 spsk majsstivelse
2 spsk peanuts
2 spsk ristet sesam
2 spsk mynte
2 spsk friske koriander

Sådan laver du sticky rice:

Skyl risene 3-5 gange, og stil dem i blød 2 timer.

Fyld en gryde med vand, og kog den op.

Kom ris i en si af metal og damp risene i 10 min. under låg eller stanniol.

Tag låget af og vend rundt i risene. Damp i yderligere 10 min, og hæld dem op i en skål.

Kom kokosmælk og rørsukker i en gryde og opvarm til sukker er smeltet.

Tag den af varmen.

Rør 1 dl af kokosmælken i risen og dæk skålen af med film. Lad den trække i ca. 15 min.

Kog kokosmælken op og jævn med majsstivelse oprørt i vand. Smag til med salt.

Server sticky rice med kokussauce, peanuts, ristet sesam, mynte og koriander. Servér sticky rice som tilbehør eller spis dem som en selvstændig ret.

Prøv også salat med tigerrejer, mango og peanuts

Tip:

Du kan anvende en dampindsats til gryde, når du damper ris.
Se, hvad vi ellers skriver om: Risretter, Peanuts og Mynte