Opskrift på stikkelsbærfool
Foto: Line Thit Klein Stikkelsbærfool

Opskrift på stikkelsbærfool

Stikkelsbærfool

Stikkelsbær har i flere år været overset, men har heldigvis fået et come back. Brug det syrlige bær til denne klassiske engelske dessert, hvor sukker og makroner sørger for sødmen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 7 Person(er)

600 g stikkelsbær
225 g sukker
1 spsk smør
evt. lidt vand
1 vaniljestang
½ l piskefløde
6-8 stk makroner.

Sådan laver du stikkelsbærfool:

Skyl bærrene, og nip blomsten væk. Kom stikkelsbærrene i gryden sammen med sukker, smør og evt. lidt vand. Kog bærrene forsigtigt op. Lad grøden hvile i 10 min.

Flæk vaniljestangen, og kom stang og korn i stikkelsbærkompotten. Kog forsigtigt op igen. Afkøl kompotten, og fjern vaniljestangen.

Pisk fløden til skum, og anret den kolde kompot i passende portionsglas. Knus makroner over, kom en glat flødeskum på toppen og servér.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kompot, Sommer, Sommerdessert, Bær, Engelsk mad og Dessert