
Opskrift på stikkelsbærfool
Stikkelsbærfool
Stikkelsbær har i flere år været overset, men har heldigvis fået et come back. Brug det syrlige bær til denne klassiske engelske dessert, hvor sukker og makroner sørger for sødmen.
plate
7 Person(er)
Af Mai Knauer
Ingredienser
600 g stikkelsbær
225 g sukker
1 spsk smør
evt. lidt vand
1 vaniljestang
½ l piskefløde
6-8 stk makroner.
Sådan laver du stikkelsbærfool:
Skyl bærrene, og nip blomsten væk. Kom stikkelsbærrene i gryden sammen med sukker, smør og evt. lidt vand. Kog bærrene forsigtigt op. Lad grøden hvile i 10 min.
Flæk vaniljestangen, og kom stang og korn i stikkelsbærkompotten. Kog forsigtigt op igen. Afkøl kompotten, og fjern vaniljestangen.
Pisk fløden til skum, og anret den kolde kompot i passende portionsglas. Knus makroner over, kom en glat flødeskum på toppen og servér.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kompot, Sommer, Sommerdessert, Bær, Engelsk mad og Dessert
Få vores NYHEDSBREV: