Opskrift på stikkelsbærfool
SPONSORERET indhold

Stikkelsbærfool

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Stikkelsbær har i flere år været overset, men har heldigvis fået et come back. Brug det syrlige bær til denne klassiske engelske dessert, hvor sukker og makroner sørger for sødmen.

Af: Mai Knauer Foto: Line Thit Klein
21. jun. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

600 g stikkelsbær
225 g sukker
1 spsk smør
evt. lidt vand
1 vaniljestang
½ l piskefløde
6-8 stk makroner.

Sådan laver du stikkelsbærfool:

Skyl bærrene, og nip blomsten væk. Kom stikkelsbærrene i gryden sammen med sukker, smør og evt. lidt vand. Kog bærrene forsigtigt op. Lad grøden hvile i 10 min.

Flæk vaniljestangen, og kom stang og korn i stikkelsbærkompotten. Kog forsigtigt op igen. Afkøl kompotten, og fjern vaniljestangen.

Pisk fløden til skum, og anret den kolde kompot i passende portionsglas. Knus makroner over, kom en glat flødeskum på toppen og servér.