Stikkelsbærtærte med hyldeblomstcreme
SPONSORERET indhold

Stikkelsbærtærte med hyldeblomstcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Stikkelsbær har en fantastisk smag, og i denne tærte kombineres de syrlige bær med en lækker, bagt hyldeblomstcreme. Det er smagen af sommer!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1½ time
Bagetid: 1 time og 15 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
150 g hvedemel
2 spsk flormelis
100 g koldt smør
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
500 g stikkelsbær
2 store æg
50 g rørsukker
1½ dl kaffefløde
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
Pynt:
3 spsk rørsukker
en håndfuld friske hyldeblomster

  1. Sigt mel og flormelis sammen og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med vand og sæt den koldt 1 time.
  2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren, mens ovnen varmer op til 180 grader. Bag tærtebunden ca. 20 min., til den er gylden. Tag den ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
  3. Nip stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Tør dem grundigt og fordel dem på tærtebunden. Pisk æggene sammen med sukker og tilsæt fløde og hyldeblomstsaft.
  4. Hæld cremen over bærrene og sæt tærten i ovnen, indtil cremen er gennembagt (det tager 45-55 min.). Lad tærten køle af.
  5. Drys overfladen med rørsukker og gratinér den med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad den afkøle og pynt med hyldeblomster.