Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1½ time
Bagetid: 1 time og 15 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
150 g hvedemel
2 spsk flormelis
100 g koldt smør
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
500 g stikkelsbær
2 store æg
50 g rørsukker
1½ dl kaffefløde
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
Pynt:
3 spsk rørsukker
en håndfuld friske hyldeblomster
- Sigt mel og flormelis sammen og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med vand og sæt den koldt 1 time.
- Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren, mens ovnen varmer op til 180 grader. Bag tærtebunden ca. 20 min., til den er gylden. Tag den ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
- Nip stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Tør dem grundigt og fordel dem på tærtebunden. Pisk æggene sammen med sukker og tilsæt fløde og hyldeblomstsaft.
- Hæld cremen over bærrene og sæt tærten i ovnen, indtil cremen er gennembagt (det tager 45-55 min.). Lad tærten køle af.
- Drys overfladen med rørsukker og gratinér den med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad den afkøle og pynt med hyldeblomster.