SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Store dessertmakroner
Foto: Thomas Hergaard

Store dessertmakroner - opskrift fra Hjemmet

Store dessertmakroner

Store franske makroner med lækker italiensk smag. Kaffemakronerne lægges sammen med mascarpone-creme og drysses med kakao. Macarons er søde, klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. De lægges ofte sammen to og to med enten creme eller marmelade i matchende pastelfarver. Her er kagerne vokset til en stor portionsstørrelse og lagt sammen med en mascarponecreme a la den italienske dessert tiramisu.

printer Print

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 20-25 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
Makroner:
100 g mandelmel (se tips)
150 g flormelis
1 spsk nescafé
1 spsk kogende vand
75 g æggehvider (3/4 dl)
1 knsp salt
50 g sukker
Mascarpone-creme:
150 g mascarpone (italiensk flødeost)
2 pasteuriserede æggeblommer
(1 bæger)
75 g sukker
1½ pasteuriseret æggehvide
(1 bæger)
Pynt:
2-3 spsk kakao

  1. Tegn 8 cirkler (10 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Bland mandelmel og flormelis godt sammen. Opløs kaffepulveret i vandet. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen til en tyk og glat marengsmasse.
  2. Tilsæt kaffen og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i cirklerne. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad cirklerne „tørre“ ved stuetemperatur ½-1 time.
  3. Varm ovnen op til 180 grader varmluft, og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader, og bag kagerne 20-25 min. Lad dem afkøle på pladerne, og flyt dem derefter over på en rist. Hvis de sidder fast på bagepapiret, så læg det på et fugtigt viskestykke et par min. til de løsner sig.
  4. Creme: Rør mascarpone-osten blød. Pisk æggeblommerne og halvdelen af sukkeret til en tyk creme og pisk mascarponen i. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend dem i mascarpone-cremen. Læg en makron med bunden opad på hver tallerken. Fordel cremen på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå og drys med sigtet kakao.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fransk mad og Dessert