Kringler
Foto: Line Thit Klein

Kringler

Sukkerkringler

Ren sukret julenostalgi, som appelerer både til børn og voksne. Se her, hvordan du bager de klassiske sukkerkringler

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Ca. 20 mindre kringler

2 ½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
25 g gær
1 æg
100 g smeltet smør
Ca 500 g hvedemel
Æg til pensling
Perlesukker til at drysse kringlerne.

Sådan bager du sukkerkringler

  1. Lun mælken, og kom den i en skål med salt, sukker, kardemomme og gær. Rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt æg, smør og hvedemel og ælt dejen blank, smidig og glat.
  3. Lad dejen hvile tildækket i ca 1 ½ time, indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
  4. Slå dejen ned, og del den i ca 18-20 dele.
  5. Rul hver del til en pølse på ca 1 cm’s bredde og form en kringle ved at fæstne dejpølsens ender på midten af stykket.
  6. Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  7. Bag kringlerne ved 225 grader i ca 6 min til de er gyldne og let hævede. Spis med det samme.


Prøv også: Æbletoddy

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Kage, Dessert og Bageopskrifter