Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kringler
Foto: Line Thit Klein

Kringler

Sukkerkringler

Ren sukret julenostalgi, som appelerer både til børn og voksne.

printer Print

Ca. 20 mindre kringler
2 ½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
25 g gær
1 æg
100 g smeltet smør
ca 500 g hvedemel
æg til pensling
perlesukker til at drysse kringlerne.

Sådan bager du sukkerkringler

Lun mælken, og kom den i en skål med salt, sukker, kardemomme og gær. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, smør og hvedemel og ælt dejen blank, smidig og glat. Lad dejen hvile tildækket i ca 1 ½ time, indtil den har hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og del den i ca 18-20 dele.

Rul hver del til en pølse på ca 1 cm’s bredde og form en kringle ved at fæstne dejpølsens ender på midten af stykket. Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag kringlerne ved 225 grader i ca 6 min til de er gyldne og let hævede. Spis med det samme.


Se flere juleopskrifter her

Se, hvad vi ellers skriver om: Julebag, Kage og Dessert