Kringler
Foto: Line Thit Klein

Kringler

Sukkerkringler

Ren sukret julenostalgi, som appelerer både til børn og voksne. Se her, hvordan du bager de klassiske sukkerkringler

printer Print
plate Ca. 20 mindre kringler

2 ½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
25 g gær
1 æg
100 g smeltet smør
Ca 500 g hvedemel
Æg til pensling
Perlesukker til at drysse kringlerne.

Sådan bager du sukkerkringler

  1. Lun mælken, og kom den i en skål med salt, sukker, kardemomme og gær. Rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt æg, smør og hvedemel og ælt dejen blank, smidig og glat.
  3. Lad dejen hvile tildækket i ca 1 ½ time, indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
  4. Slå dejen ned, og del den i ca 18-20 dele.
  5. Rul hver del til en pølse på ca 1 cm’s bredde og form en kringle ved at fæstne dejpølsens ender på midten af stykket.
  6. Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  7. Bag kringlerne ved 225 grader i ca 6 min til de er gyldne og let hævede. Spis med det samme.


Prøv også: Æbletoddy

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Kage, Dessert og Bageopskrifter