SPONSORERET indhold
Chili con carne
Snurremad, der giver varme på en kølig vinterdag.
4
Ingredienser
2 hakkede løg
1 tsk majsolie
2 hakkede gulerødder
400 g hakket, magert oksekød
1-2 små, hele chilier
1 tsk mild chilipulver
1 tsk spidskommen
1-2 tsk stødt oregano
1 stang kanel
2 dåser flåede, hakkede tomater
evt. lidt hønse- eller grønsagsbouillon
1 dåse velafdryppede, røde bønner
20 g groftreven, mørk chokolade
(70 % kakaoindhold)
salt, peber
2 udkernede, grofthakkede peberfrugter
Avokadosalat:
2 velmodne avokadoer
1 udkernet, finthakket chili
limesaft
Sådan gør du:
- Sauter løgene bløde i olie, kom gulerødderne ved og sauter i et par minutter. Bland kødet i gryden og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens.
- Prik chilierne og kom dem ved sammen med de øvrige krydderier. Svits det hele i kort tid, hæld tomaterne i gryden, evt. sammen med lidt bouillon og lad det hele snurre i 20-30 minutter. Rør jævnligt.
- Bland bønnerne i retten, varm den godt igennem og smag til med chokolade, salt og peber.
- Vend peberfrugterne i til sidst, så de bevarer deres knasende konsistens.
- Mens retten snurrer, laves avokadosalaten. Mos eller hak avokadokødet groft, rør og smag det til med chili, limesaft samt salt og peber og server salaten til retten.
Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 32%, kulhydrat 38%