Sund og spicy mexi bowl med bønnemos
Foto: Sydhavns mor Sund og spicy mexi bowl med bønnemos

Sund og spicy mexi bowl med bønnemos

Sund og spicy mexi bowl med bønnemos

Drop den traditionelle salat - nu gælder det bowlen! Det er blevet super hipt at lave - og spise bowls. Og jeg forstår det godt, for det er hamrende lækkert, at kunne se hvad man indtager, samtidigt med at ingredienserne ikke bliver kedelige og slaskede, fordi de i bowlen ikke bliver blandet rundt.

printer Print
clock 30 minutter
plate Mexi bowl til 2 personer

Salat:
1 pakke Uncle Ben's Ris & Quinoa (125 g)
2 store tomater, hakket i mindre tern
140 g majskerner 1 rød peberfrugt
1 frisk lime frisk koriander
tomatsalsa (jeg bruger den en købt, hot!) jalapenos (på glas)
30-40 g. tortillachips (ca. 10-14 hele chips)

Bønnemos:
1 dåse kidneybønner (240 g. uden vand)
Olivenolie (til stegning) 2-3 fed hvidløg, presset
1 lille løg, finthakket
1,5 dl grøntsagsbouillon
salt
Evt. lidt spidskommen og/eller oregano

Guacamole:
1 avocado
en halv tomat, finthakket
2-3 fed hvidløg
saft fra lime eller citron
salt og peber

Èn af mine klare favorit-bowls er den mexikanske. Den er krydret og sund, og mega nem at lave! Proteinerne kommer fra bønnemosen, som er typisk mexikansk, og så indeholder den en masse grøntsager og en god gang jalapenos.

Men man skal ikke glemme at få sine gode, kulhydrater og det får man her i bowlen, fra Uncle Ben's nye ris- og quinoablanding, som koges i poser, og derfor er nærmest umulige at overkoge og brænde på. Dét gør det hamrende overskueligt, og opvasken mindre for én som mig, som altid brænder risene på ;)

Jeg synes ris er en overset spise. Faktisk er ris generelt mere nærende end pasta. I Danmark spiser vi ofte ris til vores mad, men sjældent ses ris i en (sommer)salat - og dét er synd, synes jeg! For det en god ide at tilføje ris i en salat, så mætter den også bedre. Bowlen her, kan spises alene - eller som tilbehør til alle de gode ting du smækker på grillen, her i grillsæsonen.

PRØV OGSÅ: Rejer i grøn karry

SÅDAN GØR DU:

1. Kog Uncle Ben's Ris & Quinoa-blanding i posen i 10 minutter.

2. Lav din bønnemos:

Snit dit lille løg fint og hvidløgene. Hæld lidt olie i bunden af en gryde og tilføj løg, hvidløg og jalapenos (fra glas). Hæld vandet fra dåsebønnerne, og hæld bønnerne i gryden. Knus gerne bønnerne lidt ud med skeen, og tilføj bouillon. Herefter tilføjes evt. lidt spidskommen og oregano. Lad det småsimre i 10 minutter. Blend det herefter til mos, med en grov konsistens. Tilsæt nu lidt salt efter smag. Mosen kan spises varm, men er også lækker kold.

3. Lav guacamolen:

Tag kødet fra skrællen i en skål. Tilsæt frisk lime/citron, hakket hvidløg og tomat, salt og peber. Blend groft, med en blender. Stil på køl til den skal anrettes.

LÆS OGSÅ: 6 ting du ikke vidste om ris

Skær peberfrugten i lange tynde stænger, hæld væden fra dine majs og hak din koriander og bland dem med de hakkede tomater.

Find to skåle, og dæk bunden med ris, og lad nogle af risene sidde i en 'klump', op ad en af siderne på skålen. Fordel herefter - samlet - guacamolen, dine majs, tomat/koriander-blandingen, salsa og bønnemos i skålen. Sæt dine chips ned i guacamolen, og strø jalapenos og frisk koriander over den lækre salat i bowlen.

Sammensætningen er virkelig lækker og mættende.

God fornøjelse, med den lækre sommersalat, som holder hele året :)

Om Sydhavnsmor


Jeg er May, en 34-årig pædagogisk antropolog. Dagligt beskæftiger jeg mig med PR, kommunikation og sociale medier.

Jeg er gift, har to små børn og bor i Sydhavnen. Her på Sydhavnsmor skriver jeg om alt fra familieliv og kultur til sund livsstil.

Se, hvad vi ellers skriver om: Uncle Ben's