Sund salat med grønsager & quinoa
Grøn salat med masser af smag.
Ingredienser
Sund salat med grønsager & quinoa
2-3 peberfrugter
2-3 søde kartofler
8-10 små rødløg
olie til pensling
salt, peber, timian
CITRUS-QUINOASALAT:
300 g hvid quinoa
5 dl vand eller grøntbouillon
1-2 spsk reven skal af ubehandlet appelsin
1-2 spsk reven skal af ubehandlet citron
1-2 spsk citronsaft
1 groftreven courgette
1 dl hakket persille
75 g tranebær
50 g salte mandler
DRESSING:
2 spsk olivenolie
½ dl appelsinsaft
2 spsk citronsaft
2 tsk honning
salt peber
Sådan gør du:
Begynd med quinoaen: Kom quinoa og grøntbouillon i en gryde, bring det i kog, læg låg på og lad det hele snurre i 12-15 minutter, til quinoaen har opsuget al væde. Flyt gryden fra varmen og lad quinoaen trække 5 minutter.
Hæld quinoaen i en skål, lad den afkøle. Bland og smag salaten til med alle de øvrige ingredienser. Pisk dressingen sammen, smag den til og vend den med salaten.
Udkern og skær peberfrugterne i mundrette stykker, gør det samme med kartoflerne og skær løgene i halve eller kvarter. Sæt grønsagerne på spid, pensl dem med olie og drys salt og peber på. Læg spiddene på en plade med bagepapir og bag dem ved 225° varmluft i 15-20 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har bid. Server spiddene med salaten.
Energi pr. person: 640 kcal, fedt 28%, protein 10%, kulhydrat 62%