SPONSORERET indhold
Sund softice: Hindbær-dadel-is
Af: Marie Kaufholz (Opskrift af Oscar Umahro)
Foto: Peter Misfeldt
4
Ingredienser
300 gr. frosne hindbær
250 gr. dadler uden sten, hakket groft
En knivspids vaniljepulver
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
Sådan laver du sund softice
Put samtlige ingredienser i en kraftig blender. Blend i et par minutter, til du har en tyk is med lidt grov konsistens. Serveres med det samme.
Fif:
- Hindbær kan erstattes med jordbær, solbær eller en blanding af bær. Blåbær er dog ikke så velegnede, da de er for ”tynde” og isen bliver sjasket i stedet for fed og cremet.
- Dadlerne kan delvist erstattes med abrikoser eller svesker.
- En smule citronsaft og – skal eller appelsinsaft og – skal er ikke af vejen.
Sundhedstip
Al den velsmag uden noget som helst tilsat sukker eller fløde er jo et scoop i sig selv. Dadlerne er rige på fibre og farvepigmenterne i bærrene er rene sundhedsbomber, der er gode for blandt andet synet og hjertekarsystemet.