Vægtkonsulenterne har udviklet opskrifter på sund konfekt, æbleskiver og marcipanbrød.
SPONSORERET indhold

Sunde marcipanbrød og andre julegodter

Vi går den søde juletid i møde med alt, hvad det indebærer af bjældeklang, flæskesteg og søde sager. En prøvelse for dem, der forsøger at holde sig til sund kost og slank talje.

Af:: Mi Skjold Brix Foto: Vægtkonsulenterne
24. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Derfor har vi forhørt os hos Vægtkonsulenterne, der netop nu har en ny kogebog på gaden, Jul uden sul, der hjælper til, hvordan du kan nyde julens traditioner, hygge og herlige retter uden at blive straffet for det på vægten senere.

Heldigvis kan du sagtens bevare den gode julestemning og nyde både julemad og -konfekt, når du bruger opskrifterne i den kogebog. Alle opskrifterne er udviklet ud fra Vægtkonsulenternes kostprogram, der muliggør et vægttab på gennemsnitligt 1 kilo om ugen, samtidig med at du nyder julen.

Jul uden sul indeholder foruden opskriften på minimarcipanbrød, æbleskiver og lækker konfekt, 60 forskellige opskrifter til jul og nytår.

Minimarcipanbrød
100 g mandler
25 g dadler uden sten
5 g hindbærmarmelade
50 g mørk chokolade, 70%
2 tsk frysetørret hindbær

Skold og smut mandlerne. Rist dem et par minutter på en tør pande, til de begynder at tage farve. Kør mandler og dadler i en minihakker til marcipanmasse. Justér eventuelt med lidt vand, hvis massen skal være blødere. Rør 1 spsk af marcipanmassen med hindbærmarmelade og 1 tsk frysetørret hindbær. Tryk resten af marcipanmassen ud til et rektangel. Læg hindbærmassen ovenpå og skær små brød ud. Smelt chokoladen og overtræk marcipanbrødene. Drys frysetørret hindbær på, før chokoladen er helt stivnet.


Æbleskiver
50 g speltmel
¼ tsk natron
1 nip salt
¼ tsk kardemomme
1 nip vaniljekorn
citronskal (øko)
1¼ dl kærnemælk
evt. 2 tsk åblomst Multisød eller sukrin
5 g fedtstof til stegning

Bland mel, krydderier og lidt revet citronskal. Rør mælk i og smag eventuelt til med åblomst Multisød eller sukrin. Smelt fedtstoffet i en varm æbleskivepande og fyld formene ¾ op med dejen. Når de er brune på den ene side, vendes de forsigtigt helt rundt og bages færdige.

Tip:
Kom små stykker æble eller sveske i æbleskiverne, lige før de vendes rundt. Æbleskiverne kan også bages i muffinforme i ovnen. 1 portion er halvdelen af æbleskiverne.


Jordnøddetoppe

20 g jordnødder
50 g dadler uden sten
vanilje
5 g kakao
½ tsk kokosolie

Rist jordnødderne og afkøl dem. Tag lidt fra til pynt og kør resten i en minihakker med dadler, lidt vanilje, kakao og kokosolie til en ensartet masse. Sæt massen i toppe i små muffinforme og pynt med resten af jordnødderne. Opbevar toppene på køl eller frost.

Tip:
Byt jordnødderne ud med macadamianødder.

PRØV OGSÅ: Julens søde sager