Brunsviger
Foto: Columbus Leth

Brunsviger

Supersnasket brunsviger

Vi bager den i en springform, så den er nem at bryde af.

printer Print
clock 30 minutter

Tid: ca. 30 min. plus hæve- ogbagetid
(ca. 12 stykker)

2 dl sødmælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
3 spsk. sukker
½ tsk. salt
550-600 g hvedemel

Remonce:
150 g smør
200 g brun farin
3 spsk. sirup
2 tsk. stødt kanel

Sådan bager du supersnasket brunsviger

  1. Lun mælken, og kom den i en skål. Opløs gæren heri, og tilsæt smør, æg, sukker og salt. Rør sammen, og tilsæt mel lidt ad gangen.
  2.  Ælt, til dejen er glat og smidig. Den må endelig ikke være for tør af mel. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  3. Kom smør, farin, sirup og kanel i en gryde, og kog sammen til en remonce.
  4. Rul dejen ud til et rektangel ca. 30 x 40 cm, og rul den sammen som til en roulade.
  5. Skær dejen ud i 12 stykker – som en slags snegle – og læg dem i en smurt springform på 20 cm i diameter – det er vigtigt, at formen ikke er for stor, da dejen ellers ikke kan fylde den ud.
  6. Klip et dybt kryds i hver snegl, så der bliver plads til remoncen. Hæld 2/3 af remoncen over dejen, og sørg for, at den kommer godt ned mellem dejen.
  7. Bag brunsvigeren ved 180 grader i ca. 20 min. på nederste ovnrille. Hæld resten af remoncen over, og afkøl brunsvigeren en smule, inden der brydes af den.



► SE OGSÅ: Verdens bedste hindbærsnitter
► SE OGSÅ: Velsmagende nutellasnurrer
► SE OGSÅ: Uimodståelige brunsvigerboller

Se, hvad vi ellers skriver om: Brunsviger, Kage og Bageopskrifter