Svinekød opskrift
SPONSORERET indhold

Sur-sød svinekød med dampede grøntsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek
25. sep. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 æggehvider
100 g maizena
salt og peber
600 g svinekød i strimler
1 l vindruekerne- eller vegetabilsk olie.

Grøntsager:
1 rødløg
1 bdt broccoli i buketter
½ blomkål i buketter.

Jasminris:
400 g jasminris
6 dl vand
lidt salt.

Sur-sød-sauce:
1 skalotteløg i små tern
1 spsk vegetabilsk olie
1 stjerneanis
1 dl ketchup
250 g sukker
1½ dl risvineddike
1 dl vand
½ tsk sambal olek
1 spsk maizena
lidt salt.

Sådan gør du

Kog vand og ris i en gryde med lidt salt, kog det op, skru ned og lad simre i 10 minutter, hvorefter risene hvile under låg i 10 minutter.

Sauce: Sautér løg i olie i en gryde, tilsæt stjerneanis, ketchup, sukker, riseddike, vand og sambal olek, lad det koge op og lad det derefter simre i 3 minutter. Rør maizena med lidt vand, rør det i saucen, mens der piskes hele tiden – sluk for varmen. Lad saucen stå, til resten af maden er færdig.

Pisk æggehviderne næsten stive. Hæld maizena i en dyb tallerken med salt og peber. Varm olien op i en sauterepande. Vend svinekødsstykkerne først i maizena og derefter i de piskede æggehvider, og læg dem derefter ned i den varme olie, hvor de steger 2-3 minutter. Tag dem op med en netske og lad dem dryppe af på et fad med køkkenrulle. Steg seks-syv stykker ad gangen.

Imens dampes grøntsagerne nogle minutter i lidt vand – drys salt og peber på imens.

Når alt er tilberedt, varmes sauce op igen. Kyllingestykkerne anrettes på et rent fad, saucen hældes over og serveres med ris og de dampede grønsager.