Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sushi opskrift: Gunkan-maki med jomfruhummer
Foto: Line Thit Klein Sushi opskrift: Gunkan-maki med jomfruhummer

Sushi opskrift: Gunkan-maki med jomfruhummer

Sushi: Gunkan-maki med jomfruhummer

Gunkan betyder krigsskib, da stykkerne bliver formet som små skibe.

plate 6
printer Print

80 ml sushiris (ris til 6 stykker)
20 ml vand
1½ spsk riseddike
6 jomfruhummere
citronsaft
1½ tangplade
syltet ingefær
1 spsk wasabipulver
ørredrogn til pynt
soja

Sådan laver du sushi

Kog risene som anvist på pakken. Bland forsigtigt risene med riseddiken. Herefter bredes risene ud, så de i et jævnt lag dækker bunden af et fad. Når risene er afkølet, er de klar til brug.

Kog jomfruhummerne (med skal) i vand tilsat lidt citronsaft i 2 min. Bræk hovedet og kløerne af og smid dem ud. Tag forsigtigt skallen af jomfruhummerne. Skær jomfruhummerne let (ikke helt igennem) fra nakke til hale på midten af ryggen. Fjern tarmen (den sorte streng). Skyl derefter jomfruhummerne i rent vand.

Klip tangpladen klippes i bredde (3,5x15 cm) lange strimler. Klem overflødig væske ud af ingefæren. Bland wasabi med lidt vand til det får en fast konsistens.

Fyld en lille skål med vand som stilles ved siden af skærebrættet. Dyp fingrene i en skål med vand, for at risen ikke hænger fast. Herefter tages lille klump ris i håndfladen der formes til en aflang kugle (nigiri). Vikl en tangstrimmel tæt og forsigtig rundt om riskuglen.

Læg forsigtigt jomfruhummeren oven på riskuglen indenfor tangstrimlen. Placer lidt ørredrogn forsigtig på stykket. Kom dine sushistykker på en tallerken og pynt med ingefær og wasabi. Server med soja.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hummer, Fisk, Japansk mad, Jomfruhummer og Hovedret