Opskrift på sushi-snack

Foto: Andreas Wiking Sushi-snack

Opskrift på sushi-snack

Sushi-snack

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

Tilberedningstid: 35 min.

2 dl sushiris
2,5 dl vand
1/2 dl risvinseddike
2 tsk sukker
2 tsk salt.
2-3 kongekrabbekløer.
1/3 agurk.
150 g krebsehaler.
1 lille avocado.
Limesaft
2 tangplader.
Wasabi
1 dl soja

Energi pr. person:
334 Kcal
Fedt:
16 %
Protein:
25 %
Kulhydrat:
59 %

Sådan gør du

Skyl grundigt risene i koldt vand. Bring vandet i kog i en gryde.
Tilsæt ris, læg låg på og skru ned til svag varme.
Kog risene i 15 min., tag gryden af varmen og lad den stå yderligere 10 min. Rør i risene med en gaffel, kom riseddike, sukker og salt i. Læg et hårdtopvredet viskestykke over og lad risene køle af.
Klip kløerne op og pil forsigtigt kødet ud.
Skær agurk og avocado i stave. Dryp avocadokødet med lidt limesaft.
Læg tangpladen med den blanke side nedad mod rullemåtten.
Læg halvdelen af risene på tangpladen, så 1/2 delen af pladen er dækket. Smør evt. lidt wasabi i en stribe jævnt hen over risen.
Læg krabbekødet og agurkestavene oven på wasabien og rul den stramt sammen. Lad den hvile mindst 10 min. i køleskabet inden den skæres i skiver. Gentag rulningen med krebsehaler og avocado. Servér med soja og ekstra wasabi.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

TIP

Bruger du rå laks eller tun, så sig til fiskehandleren, at det er til sushi. Rå fisk skal nemlig fryses 36 timer før brug.


Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Japansk mad, Forret og Frokost

610x200_woordy_knap2.jpeg