Svampetærte med spinat og bacon
Foto: Columbus Leth

Svampetærte med spinat og bacon

Efterårets mange svampe smager herligt i en tærte. Prøv denne med version med spinat og bacon, der både smager godt og er nem at lave.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

  • 125 g koldt smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 65 g spinat
  • 150 g bacon i tern
  • 500 g blandede svampe, f.eks. alm. champignon og portobello
  • smør eller olie til stegning
  • 3 æg
  • 200 g cremefraiche
  • 1 dl fløde
  • 100 g revet gruyere eller anden god ost

Sådan gør du:

  1. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Pisk ægget, og saml dejen med det. Tilsæt lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform.
  2. Lad den hvile i køleskabet i en halv time. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter i en 180 grader varm ovn.
  3. Pil og hak løget. Skyl spinaten grundigt, og sautér den på en tør pande, til den falder sammen. Lad den dryppe af, og klem ekstra vand ud. Hak den groft.
  4. Steg bacon sprød på en pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Sautér dem på samme pande, til de tager farve.
  5. Pisk æg, cremefraiche, fløde, salt og peber sammen, og rør så revet ost, løg, spinat og svampe i. Fordel fyldet på den forbagte bund, og bag tærten ved 180 grader alm. varme i cirka 30-35 minutter, til den er fast og gylden.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Bacon, Tærte og Hovedret