Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 20 min.
250 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
50 g lyst brød (uden skorper)
2 dl mælk
1 løg (revet eller finthakket)
1 æg
½ tsk stødt allehånde
smør/olie (til stegning)
salt og peber
Kartoffelmos:
1 1/4 kg melede kartofler
2 dl mælk
75 g smør
salt og peber
Tilbehør: tyttebærsyltetøj
- Riv brødet i små stykker og udblød det i mælk. Rør de to slags kød godt sammen med 1 tsk salt. Tilsæt løg, æg og brødblandingen. Krydr med stødt allehånde og friskkværnet peber. Sæt evt. farsen i køleskabet ½ time.
- Kartoffelmos: Skær skrællede kartofler i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand (der lige dækker) i ca. 15 min. Hæld vandet fra kartoflerne og kog dem tørre på eftervarmen.
- Mos dem med en kartoffelstamper og tilsæt varm mælk, smør, salt og peber.
- Steg farsen som små frikadeller på en varm pande med smør og olie. Servér med mos og tyttebærsyltetøj.