Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Svenske knækbrød
Foto: Line Thit Klein Svenske knækbrød

Opskrift på svenske knækbrød

Svenske knækbrød

Knækbrødene er nemme at bage selv, og de kan laves i god tid i forvejen.

12 stk. svenske knækbrød
Print

Svenske knækbrød

2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. salt
3 dl fuldkornshvedemel
ca. 3,5 dl fuldkornsrugmel

Tilbehør:
ost, f.eks. den svenske Prästost (fås i Netto) eller Emmentaler

Sådan laver du svenske knækbrød

Bland vand, gær og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1,5 time. Den skal hæve til dobbelt størrelse. Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den ned. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle og rul bollerne tyndt ud – til 2-3 mm i tykkelsen. Lav et hul i midten med et glas eller en lille kageudstikker.

Sæt ovnen på 225 grader. Bag ved denne temperatur de første 10 min. Er brødene ikke helt sprøde efter den første tur i ovnen, skru så ned til 100 grader og lad dem bage færdig. Hold øje til sidst, så knækbrødene ikke bliver for hårde. De er færdige, når det lyder hult, når man banker på dem.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Nem og velsmagenede hverdagsmad: 5 lækre panderetter

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

TIP

Knækbrød passer perfekt til krebsegilde, de er nemme at bage selv, og det kan
gøres i god tid i forvejen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Knækbrød, Brød og Bageopskrifter