Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min
Trækketid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
2 dl vand
3 spsk rørsukker
250 g svesker uden sten
½ dl armagnac, cognac eller likør (kan udelades)
150 g makroner
50 g mandler eller mandelflager (ristede)
Creme:
1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
50 g sukker
2 æg
2 spsk majsstivelse
½ liter mælk eller kaffefløde
- Creme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem i en gryde med sukkeret. Pisk æggene i og tilsæt majsstivelse og mælk. Pisk det over varmen, til det akkurat når kogepunktet og cremen tykner. Hæld cremen i en skål og drys overfladen med sukker.
- Svesker: Kog vand, sukker og den tomme vaniljestang til en lage. Læg sveskerne i lagen og lad dem simre bløde under låg 15-20 min. Hæld svesker og lage i en skål, tilsæt evt. spiritus og lad det trække 3-4 timer.
- Dessert: Knus makronerne groft og fordel dem i 6 portionsglas eller i en glasskål. Læg svesker og lage over makronerne. Rør vaniljecremen igennem og fordél den over sveskerne. Drys med hakkede ristede mandler eller mandelflager.