SPONSORERET indhold
Svinefilet med spinatkartofler
(4 pers)
Ingredienser
Svinefilet:
8 tynde skiver lufttørret skinke
1 kg svinefilet
kødsnor
1 bundt timian
salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
Spinatkartofler:
800 g små nye kartofler
50 g små spæde spinatblade
3 spsk. mayonnaise
3 dl cremefraiche 9 %
1½ spsk. grov sennep
salt og peber
Salat:
100 g cherrytomater
1 romainesalat
1 håndfuld spæde spinatblade
1 håndfuld timianblade
- Vikl skinken om kødet, og snør med kødsnor. Sæt timiankviste fast under snoren, og krydr med salt og peber. Brun kødet af på alle sider i olie på panden, og læg fileten i et ovnfast fad midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 gr., og lad kødet stege i ca. 25 min., eller til det har en centrumtemperatur på 60 gr.
- Kog kartoflerne næsten møre i ca. 8 min. i saltet vand, og lad dem trække under låg i ca. 7 min. Hak spinatbladene groft med en skarp kniv.
- Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep, salt og peber sammen. Vend spinaten i, og smag til med salt og peber. Halver kartoflerne, og vend dem i spinatcremen.
- Halver tomaterne, og riv eller skær salaten i mindre stykker. Bland salaten med tomater, spinat og timian.
- Server fileten skåret i tynde skiver med de cremede spinatkartofler og salat som tilbehør.