Opskrift på svinekæber med kartofler og æble

Foto: Line Thit Klein Skøn ret med svinekæber.

Opskrift på svinekæber med kartofler og æble

Svinekæber med kartofler og æble

Du får super smagfulde retter og ekstremt mørt kød, når du lader din mad simre over længere tid – og så er gryderetter det perfekte efterårsmåltid at holde varmen med. Denne simreret med svinekæber er inspireret af den klassiske skipperlabskovs, da der skal bruges udkogte kartofler og sennep.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

  • 8-10 svinekæber, befriet for hinder
  • 1 løg
  • 2 spsk smør
  • 5 dl tør cider eller lys hvedeøl
  • 2 laurbærblade
  • 700 g melede kartofler
  • 2-3 æbler, fx discovery eller elstar
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 lille bdt purløg
  • salt og sort peber

Sådan gør du:

  1. Hak løget i grove tern. Smelt smørret i en gryde og brun kæberne grundigt. Tilsæt løg og lad dem stege et par minutter. Tilsæt cider og laurbærblade, sænk temperaturen og kom låg på. Lad kæberne simre i 1 time.
  2. Skræl imens kartoflerne og skær dem i grove tern. Når kødet har simret en time, kommes kartofler i. Lad dem koge med i 30-45 minutter til de koger ud og næsten bliver til mos.
  3. Skær æblerne i tynde både og kom dem i retten sammen med sennep. Smag til med salt og peber og server med klippet purløg over.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Svin, Dansk mad og Hovedret

610x200_woordy_dmjpg.jpg