Opskrift på svinekam med julekrydderier
SPONSORERET indhold

Svinekam med julekrydderier

Hvidvinsmarineret svinekam stegt med julekrydderier.

Af:: Trine Hahnemann Foto: Henrik Freek
16. dec. 2009 | Opskrift | ALT for damerne

Til seks personer:
2½ kg svinekam
1 stjerneanis
10 nelliker
10 kardemommekapsler
1 stang kanel
1 fl. rødvin
salt og friskkværnet peber


Dagen før: Skær sværen med fedtet fra stegen, så du har et rent stykke kød. Rids et ternet mønster i kødet.

Hæld krydderierne i en morter, knus dem let og fordel hen over kødet. Læg sværen med fedtet tilbage på kødet, snør hele stegen godt med køkkensnor og læg den i en plastbøtte. Hæld rødvinen over og læg låg på.

Næste dag: Læg svinekammen i et ildfast fad, drys med salt og peber og steg den ved 200 grader i 15 minutter, hvorefter halvdelen af rødvinsmarinaden hældes ved.

Steg videre 1 time og 30 minutter, tjek med stegetermometer – det skal vise 80 grader. Hvis den ikke er færdig, kan du give den yderligere 15 minutter og tjekke igen. Lad stegen hvile ca. 15 minutter, før den skæres i skiver og serveres til resten af julemaden.