Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på svinekotelet med rårørt chutney og saltbagte kartofler
Foto: Andreas Wiking Svinekotelet med rårørt chutney og saltbagte kartofler

Opskrift på svinekotelet med rårørt chutney og saltbagte kartofler

Svinekotelet med rårørt chutney og saltbagte kartofler

40 minutter
Print
4

 

Saltbagte kartofler
1 kg kartofler, evt. bagekartofler
1 spsk olie
2 tsk flaget havsalt
groftskåret skal af ubehandlet citronskal.

Chutney
4 friske, udstenede dadler
1 stort, syrligt æble
1 stilk bladselleri
½ lille rødløg
1/2 udkernet chili.

4 svinekoteletter med skaft
2 spsk oliven- eller rapsolie
salt, friskkværnet peber
lidt stødt rosmarin eller timian.

Energi pr. person:
560 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
23 %
Kulhydrant:
48 %

Sådan gør du

Begynd med kartoflerne.
Skær dem i passende, mundrette stykker, kom ned i en skål, vend dem med de øvrige ingredienser og bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft, ca. 20 minutter, til de er møre.
Hak dadler, æble, bladselleri og chili fint og rør det sammen, smag til med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenpapir, drys salt, peber og urtekrydderi på og brun det ca. 1 minut på hver side.
Dæmp varmen og steg videre 3-4 minutter på hver side alt efter tykkelse.
Server koteletterne med den rårørte chutney og de saltbagte kartofler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chutney, Æble, Kød, Svin, Dansk mad, Svinekotelet, Kartofler og Hovedret