Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på svinekotelet med salvie og sommercoleslaw
Foto: Andreas Wiking Svinekotelet med salvie og sommercoleslaw

Opskrift på svinekotelet med salvie og sommercoleslaw

Svinekotelet med salvie og sommercoleslaw

clock 30 minutter
printer Print
plate 4

4 svinekoteletter med fritskrabet ben
3 tsk olivenolie
salt
friskkværnet peber
lidt blade af frisk salvie.
Sommercoleslaw:
½ fintsnittet spidskål
2 grofthøvlede gulerødder
10-12 hakkede radiser
1 udkernet, finthakket æble
½ dl fintskåret kørvel, purløg.
Creme:
125 g rygeost, 5%
1 spsk fedtfattig mayo
spidskommen
evt. lidt mælk
Tilbehør:
300 g durum- eller ciabattabrød.

Energi pr. person:
440 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
36 %
Kulhydrant:
44 %

Sådan gør du

Gnid kødet med olivenolie, salt, peber og salvie.
Bland kål, gulerødder, radiser, æble og kryddergrønt i en skål. Rør cremen sammen og smag den god til med salt, peber samt spidskommen og en anelse mælk til den ønskede konsistens. Vend kålblandingen omhyggeligt med cremen og servér den til koteletterne, der steges eller grilles 6-7 min. på hver side.

Tip

Rygeost er god og mager basis for både dip og dressinger – og en rigtig sommerspise.


Se, hvad vi ellers skriver om: Sommermad, Grillmad, Rygeost, Svin, Dansk mad, Svinekotelet, Coleslaw, Aftensmad og Hovedret