Opskrift på svinemørbrad med cremede champignoner
SPONSORERET indhold

Svinemørbrad med cremede champignoner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
10. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 svinemørbrad
salt og sort peber
3 spsk neutral olie
250 g champignon
2 skalotteløg
1 spsk smør
¼ l piskefløde
6 tynde skiver flutes eller ciabatta
4 alm løg
evt frisk timian til pynt

Sådan laver du svinemørbrad

Gå kødet efter for sener. Krydr med salt og sort peber og brun det på alle sider i en pande med 1 spsk. olie. Steg mørbraden færdig i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter eller til centrumtemperaturen er 62 grader. Lad kødet hvile 10 minutter, inden det skæres ud.

Rens champignonerne, og hak skalotteløg fint. Brun de hele svampe i smør, tilsæt skalotteløg og lad dem stege til de bliver klare. Tilsæt fløde, og lad det koge ind til en tyk masse, der dækker svampene. Smag til med salt og peber.

Pensl brødet med 1 spsk olie og drys med salt. Bag croutonerne sprøde i ovnen i 7 minutter ved 180 grader. Skær de almindelige løg i kvarte – lad skallen sidde på. Steg dem i en pande med 1 spsk olie, til de bliver brune på skærefladerne.

Anret kødet i skiver, kom lidt champignon ved og læg fire kvarte løg på hver tallerken. Drys til sidst med de sprøde croutoner.