Sweet & Sour Salat
Sund og mættende salat med bønnespirer, cashewnødder og radiser - og masser af smag.
Ingredienser
6 dl rødkål
3 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 fennikel
1 broccolihoved
2 appelsiner
4 stængler bladselleri
6 radiser
3-4 håndfulde bønnespirer
3/4 dl cashewnødder
(grofthakkede)
Dressing:
1 dl olivenolie
1 dl æblecidereddike
4 1/2 spsk agavesirup
1/4 dl tamari (sojasauce)
1 tsk frisk ingefær
3/4 tsk timian
1/2 fed hvidløg
1 knivspids cayennepeber
Sådan gør du:
Snit rødkål, gulerødder, rød peber og fennikel fint og i aflange stykker.
Skær stilken af broccolihovedet, tag de små buketter fra hinanden og skær dem over, så buketterne bliver endnu mindre.
Skær appelsinen i små tern.
Del bladselleristænglerne på langs og skær dem derefter ud på tværs i små stykker.
Skær radiserne i tynde skiver.
Kom det hele i en skål sammen med bønnespirerne og de grofthakkede cashewnødder.
Dressing:
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend godt.
Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.