Ingredienser
Syltede græskar
1 kg græskar (skåret i 5 cm lange stykker)
2 1/2 dl eddike
500 g sukker
1 stang vanilje
Sådan laver du syltede græskar
1. Skræl 1 græskar og skær det i 5 cm lange stykker. Læg dem i en skål, hæld kogt, koldt vand over og lad dem trække til næste dag.
2. Tør græskarrene og vej dem. Beregn pr. kg græskar: 2 1/2 dl eddike, 500 g sukker og 1 stang vanilje.
3. Bland eddike, sukker og den flækkede vaniljestang og bring det i kog.
4. Kom græskarstykkerne i den kogende lage og lad dem koge 15-20 min. – til de er klare.
5. Kom dem derefter i rengjorte glas. Kog lagen op, skum den og hæld den over.
6. Luk glassene til og opbevar dem mørkt og køligt.
Tip
Erstat evt. vanilje med ingefær.