Citronlagkage
SPONSORERET indhold

Skøn syrlig citronlagkage uden flødeskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lagkagen er uden flødeskum, så er du ikke vild med flødeskum, eller får du gæster, der ikke kan lide det, så er denne lagkage et super godt bud på en kage, som alle kan lide. Her får du opskriften på en skøn syrlig lagkage med både citronskal og citronsaft.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
28. jan. 2022 | Opskrift | Hjemmet
1 kage, 12-14 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1 time

Kagebunde:
3 citroner (økologiske)
350 g sukker
125 g smør
4 æg (str. L)
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
evt. 2 spsk. blå birkes
¼ tsk. salt
1¼ dl piskefløde

Citronlage:
¾-1 dl sukker

Creme og glasur:
1 dl æggehvider
100 g citronsukker
1 tsk. flydende vanilje (eller 1 tsk. vaniljesukker)

Pynt:
sukkerkugler eller kandiseret citronskal

Sådan laver du citronlagkage

  1. Vask citronerne, og riv skallen fint. Kør sukker og citronskal sammen i en foodprocessor. Tag 100 g citronsukker fra til cremen.
  2. Smelt smørret, og lad det køle af.
  3. Pisk æggene sammen med en håndmikser, og pisk citronsukkeret i. Pisk det til en tyk og luftig creme (5-8 min.).
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt evt. birkes og salt. Vend det i æggemassen lidt ad gangen. Vend fløde og smør i dejen.

    PRØV OGSÅ: Rubinsteinkage
  5. Hæld dejen i en smurt springform (22 cm), og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen på en rist. Åbn formen efter 10 min., og lad kagen køle helt af.
  6. Pres saften af citronerne, mål den, og kog den igennem med samme mængde sukker. Afkøl saften.
  7. Del kagen i 3 bunde, og dryp dem med citronlagen.
  8. Pisk æggehvider og citronsukker sammen i en skål over et varmt vandbad. Pisk, til det bliver en tyk og blank marengs. Pisk vanilje i cremen.
  9. Læg bundene sammen med ca. 2/3Œ af cremen, og brug resten som glasur til at dække kagen helt. Sæt kagen i køleskabet, men tag den ud min. 30 min. før servering.

 

Anbefalet til dig