Opskrift på tabbouleh & grillet lam
SPONSORERET indhold

Tabbouleh & grillet lam

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
16. jun. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 35 min

Ingredienser



2 dl fuldkornscouscous
2 dl vand eller bouillon
2 dl hakket persille, dild, kørvel, mynte
1 spsk reven skal af ubehandlet citron + citronsaft
2 spsk olie
salt, peber
1 udkernet, finthakket agurk
1 fintsnittet rødløg
4 hakkede tomater
1 bdt hakkede radiser.
350 g lammetyksstegsfilet eller lammemørbrad
2 tsk olivenolie
salt, peber.
Dressing med bagte hvidløg:
8 fed upillede hvidløg
2 dl yoghurt
2 spsk hakket mynte eller koriander.
4 arabiske brød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    21 %
  • Kulhydrat:
    49 %

Sådan gør du

Begynd med dressingen. Læg hvidløgene på en plade med bagepapir og bag dem møre 10-12 min. ved 180 grader. Afkøl, mos og rør dem med yoghurt, salt og peber.
Kom couscousen i en skål, hæld vand over og lad den trække i ca. 5 min. til den har opsuget væden. Rør og smag couscousen til med alle øvrige ingredienser inkl. salt og peber.
Dup kødet tørt, gnid det med salt, peber og olie, grill eller steg det 18-20 min. i alt og vend det jævnligt. Servér kødet i tykke skiver med salat og yoghurtsaucen til sammen med de store, lune arabiske brød.