Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Tagine med pomerans
Foto: Anne-Li Engström Tagine med pomerans

Tagine med pomerans

Tagine med pomerans

Mad tilberedt i lertøj bliver bare bedre. Forklaringen er at fordampningen er bedre. Du kan bruge en stegeso i stedet for en tagine.

Print

1 spsk hel spidskommen
2 spsk hel fenikkel
2 spsk hele grønne kardemommekapsler
1 spsk stødt gurkemeje
1 pomerans eller 2 bergamotter, saft og fintstrimlet skal heraf
2 store gule løg, groftrevne
1 spsk olivenolie
3 fed knust hvidløg
1 tsk groft knust sort peber
1½ kg lammebryst med ben i mindre stykker, eller 1 kg lammehals i skiver
2-3 saltede citrusfrugter (Se opskrift her)
til pynt: rosenblade, evt. tørrede.

Sådan gør du

Rist spidskommen og fennikelfrø på en tør pande, til de dufter – de må ikke blive mørke. Knus let i en morter og bland med gurkemeje, skal af halvdelen af de friske citrusfrugter, løg, olie, hvidløg og peber, i en skål sammen med kødet. Dæk tæt med film, og sæt i køleskabet mindst et par timer, gerne til næste dag.

Kom det hele i en tagine eller stegeso, læg de saltede citrusfrugter ved. I en tagine sættes den over blusset ved svag varme og steger stille, til kødet er mørt og det hele let karamelliseret, vend en gang imellem, og tilsæt evt. lidt vand, hvis det steger tørt. I en stegeso kommer man det hele i, sammen med de saltede citrusfrugter, sætter låget på og bager i ovnen ved 200 grader til kødet er mørt. Vurdér om låget skal af den sidste halve time for at få det let brunet og karamelliseret, eller om det går fint med låget på.

Ved serveringen strimler man skallen af den sidste frugt meget fint, og drypper saft og skal over kødet Til sidst kan man drysse med en smule gurkemeje og enten friske eller tørrede rosenblade over.

PRØV OGSÅ: Rå torsk med grillet citron, brøndkarse og wasabimayo