Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på tallerken med skaldyr
Foto: Mikkel Adsbøl Tallerken med skaldyr

Opskrift på tallerken med skaldyr

Tallerken med skaldyr

4
Print

1 glas lakserogn

12 kammuslinger uden rogn
smør til stegning

12 kæmperejer
¼ rød chili
1 finthakket hvidløg

1 stort stykke frisk laks
saft en lime
fem centimeter friskrevet ingefær

1/2 bundt dild
1/2 bundt basilikum
1/2 bundt brøndkarse
eller andre krydderurter, som du elsker!

Dressing:
3 spsk olivenolie
saft af 1/2 citron
lidt havsalt.

Aïoli
1 helt æg, gerne pasteuriseret
lidt havsalt
4-5 dl jomfruolivenolie olie
1 finthakket hvidløg.

Sådan gør du

Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med saltet. Tilsæt olien dråbevis i starten, mens du rører grundigt til olien er absorberet og mayonnaisen begynder at tykne. Tilsæt derefter olien i større og større slatter, indtil du har en let og luftig mayonnaise. Smag mayonnaisen til med en masse finthakket hvidløg.

Steg kammuslingerne hårdt i smør i ca. 20 sek. på hver side

Steg tigerrejerne i smør med hvidløg og chili til de er fint lyserøde. Tag rejerne af panden.

Skær laksen i tynde skiver og mariner den med limesaft, ingefær og lidt salt.

Bland de grofthakkede krydderurter og hæld dressingen over.

Arranger det hele på en tallerken.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aioli, Fisk, Dansk mad, Louise Bruun, Hovedret, Forret og Frokost