Opskrift på tallerken med skaldyr
SPONSORERET indhold

Tallerken med skaldyr

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Louise Bruun Foto: Mikkel Adsbøl
07. jan. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 glas lakserogn

12 kammuslinger uden rogn
smør til stegning

12 kæmperejer
¼ rød chili
1 finthakket hvidløg

1 stort stykke frisk laks
saft en lime
fem centimeter friskrevet ingefær

1/2 bundt dild
1/2 bundt basilikum
1/2 bundt brøndkarse
eller andre krydderurter, som du elsker!

Dressing:
3 spsk olivenolie
saft af 1/2 citron
lidt havsalt.

Aïoli
1 helt æg, gerne pasteuriseret
lidt havsalt
4-5 dl jomfruolivenolie olie
1 finthakket hvidløg.

Sådan gør du

Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med saltet. Tilsæt olien dråbevis i starten, mens du rører grundigt til olien er absorberet og mayonnaisen begynder at tykne. Tilsæt derefter olien i større og større slatter, indtil du har en let og luftig mayonnaise. Smag mayonnaisen til med en masse finthakket hvidløg.

Steg kammuslingerne hårdt i smør i ca. 20 sek. på hver side

Steg tigerrejerne i smør med hvidløg og chili til de er fint lyserøde. Tag rejerne af panden.

Skær laksen i tynde skiver og mariner den med limesaft, ingefær og lidt salt.

Bland de grofthakkede krydderurter og hæld dressingen over.

Arranger det hele på en tallerken.