Tærte med frisk spinat, valnødder og semi-dried tomater
Ingredienser
100 g hvedemel
50 g grahamsmel
70 g smør
1 æggeblomme
1-2 spsk vand
50 g semi-dried tomater
400 g frisk spinat
100 g valnødder
3 æg
2 dl mælk
en knivspids muskatnød
salt og peber.
Sådan laver du tærten
1. Lav mørdejen ved at smuldr hvedemel med smør til det ligner groft smuldret brødkrumme. Lav en fordybning i midten og kom æggeblomme og vand heri. Saml dejen, så den bliver glat og lad den hvile i køleskab i ½ time.
2. Skyl spinaten godt, og vend den i lidt olie på en pande.
3. Rist valnødderne på en pande til de er let gyldne.
4. Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform.
5. Vend spinat, valnødder og tomater sammen og hæld blandingen i tærteformen.
6. Pisk hele æg, mælk, muskatnød, salt og peber sammen og hæld det over fyldet.
7. Bag tærten i 20 min i ovnen på 200 grader eller indtil den er gylden.
Servér evt. en grøn salat til. Så har du et dækkende aftensmåltid.