Ingredienser
Arbejdstid: 50 min.
Stege-/bagetid: 50 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk. groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
400 g grønne asparges
1 spsk. olivenolie
3 æg
200 g rygeost
¾ dl fløde
salt og peber
30 g mandel- eller hasselnøddeflager
- Tærtedej:
Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand. - Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet form (ca. 22x22 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
- Fyld:
Skyl asparges i koldt vand, og skær de grove ender af. Dup dem tørre i køkkenrulle, og rist dem på en varm pande med olie i 1-2 min. Krydr med salt og peber, og læg dem til afkøling på en tallerken. - Blend æg, rygeost og fløde sammen, og krydr med salt og peber.
- Bag tærten blindt (se boks) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
- Tag tærtebunden ud af ovnen, og hæld ostecremen i. Læg asparges i cremen, drys med mandel- eller nøddeflager, og sæt tærten i ovnen i ca. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.