Tærte med grønne asparges og rygeost
SPONSORERET indhold

Tærte med grønne asparges og rygeost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er rygeost blendet med æg og fløde, og de grønne asparges er ristet i olivenolie, inden de lægges i cremen.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
11. maj. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(1 tærte, 8 stykker)

Ingredienser

Arbejdstid: 50 min.
Stege-/bagetid: 50 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk. groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
400 g grønne asparges
1 spsk. olivenolie
3 æg
200 g rygeost
¾ dl fløde
salt og peber
30 g mandel- eller hasselnøddeflager

  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet form (ca. 22x22 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
  3. Fyld:
    Skyl asparges i koldt vand, og skær de grove ender af. Dup dem tørre i køkkenrulle, og rist dem på en varm pande med olie i 1-2 min. Krydr med salt og peber, og læg dem til afkøling på en tallerken.
  4. Blend æg, rygeost og fløde sammen, og krydr med salt og peber.
  5. Bag tærten blindt (se boks) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
  6. Tag tærtebunden ud af ovnen, og hæld ostecremen i. Læg asparges i cremen, drys med mandel- eller nøddeflager, og sæt tærten i ovnen i ca. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.