Tærte med kylling, bacon og asparges
SPONSORERET indhold

Tærte med kylling, bacon og asparges

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
19. jul. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

Tærte med kyling, bacon og asparges

 

Dej:
100 g smør
100 g hvedemel
100 g rugmel
½ tsk. salt
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand


Fyld:
400 g grønne asparges
2 sommerløg
50 g bacon i små tern
1 spks. olie
3 æg
½ dl mælk
¾ tsk. salt
peber
100 g reven mild ost f.eks. emmentaler eller gruyere
300 g kogt eller stegt kyllingekød i små tern
evt. 1 sammenpisket æggehvide til pensling

Sådan laver du tærte med kyling, bacon og asparges

  1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i de to slags mel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
  2. Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over, og udrul dejen med en kagerulle. Smør en tærteform, og kom dejen i formen. Tryk dejen ud, og lav en pæn kant. Lad dejen gå 2-3 mm op over formens kant. Forbag tærten 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Skær eller knæk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm stykker. Snit løgene i både. Svits først bacontern i olie et par min. Kom asparges og løg i, og svits det med et par min.
  4. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Vend ost, kyllingekød og grønsags- baconblanding i. Fordel massen i tærteformen. Bag tærten ca. 40-45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til den er gennembagt og gylden.