Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på tomattærte med porre og pinjekerner
Foto: Mikkel Adsbøl Tomattærte med porre og pinjekerner

Opskrift på tomattærte med porre og pinjekerner

Tærte: Tomattærte med porre og pinjekerner

en time, 30 minutter
Print
4

125 g smør
250 g fuldkornsmel
1 æg
3 spsk koldt vand
havsalt

Fyld
8 tomater, gerne san marzano
1 porre
2 æg
100 g feta
150 g pinjekerner
2 fed hvidløg
olivenolie
havsalt
½ bundt kruspersille

Sådan laver du tærten

Smuldr det bløde smør med melet. Kom æg og vand i og saml dejen. Stil den koldt i en times tid. Rul den derefter ud og placer den i en tærteform. Læg de skiveskårne tomater og porrer ovenpå tærten. Bland æg med feta og kom pinjekerner, hvidløg, olivenolie, havsalt og persille i. Hæld blandingen over tomaterne og porrerne, og kom tærten i ovnen i ca 35 min. på 180 grader.