Tarteletter med røget laks og spinat
SPONSORERET indhold

Tarteletter med røget laks og spinat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Jutta Rømert, Hanne Bloch, Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard, Peter Kam, Jesper Glyrskov og Jes Buusman
27. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
(6 tarteletter)
6 skiver røget laks
½ kg frisk spinat, eller 200 g hakket frossen
2 spsk smør
2 spsk mel
2 dl piskefløde
salt og peber
1 lille glas lakserogn, eller 50-75 g frisk lakserogn
evt. brøndkarse
6 tarteletter

  1. Frisk spinat skal skylles godt i koldt vand, og rodstokken og de tykkeste stilke fjernes.
  2. Damp spinaten under låg i det vand, der hænger ved sidste skylning.
  3. Lad den dryppe godt af og hak den fint med en kniv eller i blender. Frossen spinat skal blot optø og dryppe godt af.
  4. Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med fløden og lad det koge sammen nogle min.
  5. Kom spinaten i og krydr med salt og peber.
  6. Varm tarteletterne i ovnen. Kom den varme spinat i tarteletterne og vikl en skive laks på toppen af hver.
  7. Kom lakserogn på og evt. en lille dusk brøndkarse. Servér straks efter, inden spinaten bliver kold.