Tatar med pocherede æg og syltede skalotter
Ingredienser
Skalotter:
6 skalotteløg
½ øko-citron, saft og skal heraf
½ dl eddike
½ dl sukker
Chips:
2-3 ultra tynde skiver
rugbrød
olivenolie
salt
Æg:
masser af kogende vand
salt
4 æg
4 tsk eddike
Tatar:
400 g høvlet eller frisk hakket
okseinderlår
2 tsk dijonsennep
2 æggeblommer
1 tsk æbleeddike
3 spsk hakkede kapers
salt
lidt kørvel
Sådan gør du
Skalotter:
Pil og halvér skalotterne. Pil bladene fra hinanden. Kom tynde strimler af citronskal, citronsaft, eddike og sukker i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Kom skalotter i, og kog dem kort op i lagen. Tag kasserollen af, og lad dem køle lidt i lagen.
Chips:
Vend rugbrødet med olivenolie og salt, og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-8 min, eller rist dem sprøde på en varm pande.
Æg:
Sæt imens en stor gryde saltet vand over. Slå æggene ud i hver sin kop, og kom 1 tsk eddike i hver. Kom 1-2 æg ad gangen i gryden med kogende vand, skru ned for varmen og ”fold” æggehviden henover blommen. Lad æggene pochere i 2-3 min, tag dem op, og trim dem, så de ser pæne ud.
Tartar:
Rør kødet med sennep, æggeblommer, eddike og kapers. Smag til med salt. Anret tartar, æg, løg og rugbrødschips. Top med lidt kørvel, og servér straks
PRØV OGSÅ: Steak med selleriremoulade