Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Tatar med pocherede æg og syltede skalotter
Foto: Anders Schønnemann Tatar med pocherede æg og syltede skalotter

Tatar med pocherede æg og syltede skalotter

plate Sådan gør du
printer Print

Skalotter:
6 skalotteløg
½ øko-citron, saft og skal heraf
½ dl eddike
½ dl sukker

Chips:
2-3 ultra tynde skiver
rugbrød
olivenolie
salt

Æg:
masser af kogende vand
salt
4 æg
4 tsk eddike

Tatar:
400 g høvlet eller frisk hakket
okseinderlår
2 tsk dijonsennep
2 æggeblommer
1 tsk æbleeddike
3 spsk hakkede kapers
salt
lidt kørvel

Sådan gør du

Skalotter:
Pil og halvér skalotterne. Pil bladene fra hinanden. Kom tynde strimler af citronskal, citronsaft, eddike og sukker i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Kom skalotter i, og kog dem kort op i lagen. Tag kasserollen af, og lad dem køle lidt i lagen.

Chips:
Vend rugbrødet med olivenolie og salt, og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-8 min, eller rist dem sprøde på en varm pande.

Æg:
Sæt imens en stor gryde saltet vand over. Slå æggene ud i hver sin kop, og kom 1 tsk eddike i hver. Kom 1-2 æg ad gangen i gryden med kogende vand, skru ned for varmen og ”fold” æggehviden henover blommen. Lad æggene pochere i 2-3 min, tag dem op, og trim dem, så de ser pæne ud.

Tartar:
Rør kødet med sennep, æggeblommer, eddike og kapers. Smag til med salt. Anret tartar, æg, løg og rugbrødschips. Top med lidt kørvel, og servér straks

PRØV OGSÅ: Steak med selleriremoulade

Se, hvad vi ellers skriver om: Syltning, Tatar, Æg, Smørrebrød, Dansk mad, Kød og Kartofler