Opskrift på tartarmad med sprøde kartofler og sennepscreme
SPONSORERET indhold

Tatarmad med sprøde kartofler og grov sennepscreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Adam Aamann Foto: Mikkel Adsbøl
30. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Opskrift på: Tatarmad med kapers, sprøde kartofler, estragon og grov sennepscreme

Tatar
350 g hakket, skært oksekød (inderlår, yderlår el. lårtunge)
½spsk grov sennep
1½spsk koldpresset rapsolie
salt og friskkværnet peber

Urtecreme
75 g knoldselleri
75 g persillerod
75 g gulerod
½ spsk dijonsennep
1½ dl mayonaise
salt og friskkværnet peber
1spsk æbleeddike

Kartoffelchips
4 små nye kartofler á ca. 20g.
2 dl neutral olie

10 små halve skiver godt rugbrød
12 cornichoner, skåret i kvarte på langs
1spsk kapers
1 skalotteløg, skåret i tynde ringe (prik løgringene ud)
½ dl friske estragonblade

Sådan laver du smørrebrød med tartar

Tatar
1. Rør oksekødet med grov sennep og raspolie, og smag det til med salt og friskkværnet peber.

Urtecreme
2. Kog rodfrugterne i vand, til de er helt møre i ca. 20-25min. Kom derefter de kogte rodfrugter på et rent viskestykke, fold viskestykket omkring rodfrugterne, og vrid så meget saft som muligt ud af dem. Læg de vredne rodfrugter i en blender eller en foodprocessor, og kør dem derefter til puré. Vend rodfrugtpureen og dijonsennep i mayonnaisen og smag til med salt, peber og æbleeddike.

 

Kartoffelchips
3. Skrub kartoflerne, skyl dem og skær dem i meget, meget tynde skiver og kom dem i koldt vand.

Varm olien op og fritér derefter kartoffelskiverne i olien, kom dem i ad 2-3 hold ad gangen.,

Tag dem op med en hulske, når de er gyldne og sprøde. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle, og drys med salt.

4. Fordel tataren på de 10 skiver rugbrød, gerne i et lidt ujævnt lag, som kan holde på garnituren.

Dryp klatter af urtecremen rundt ovenpå, fordel derefter cornichoner, kapers, skalotteløgsringe, estragonblade over tataren og slut af med masser af kartoffelchips.

Tip:
Næ nej – en tatarmad behøver bestemt ikke se kedelig ud. Denne er ikke kun populær hos Aamanns på grund af sit festlige udseende, men også den smagfulde urtecreme og de fine, knasende chips.