Teboller med kardemomme
SPONSORERET indhold

Teboller med kardemomme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker tebolle med kardemomme er fin eventuelt smurt med smør, og når den ikke er helt nybagt længere, smager den godt flækket og ristet.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
03. okt. 2014 | Opskrift | Hjemmet
12-14 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
25 g gær (½ pakke)
50 g smør (smeltet)
3 dl sødmælk
1 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
2 tsk honning eller sukker
ca. 500 g hvedemel
Pensling: 1 æg (sammenpisket)

  1. Smuldr gæren ud i en blanding af smør og mælk. Rør sammen med salt, kardemomme og honning eller sukker. Tilsæt gradvist mel og rør, til dejen kan æltes.
  2. Ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve 45 min. Slå dejen ned og form den til boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 min.
  3. Pensl bollerne med æg og sæt dem i en 225 grader varm ovn. Bag ca. 15 min. Afkøl på bagerist.